Skip to content

Dansen in de regen

Het leven heeft mij al zeer veel geleerd. Van de diverse beproevingen op mijn pad leerde ik dat gezond en gelukkig leven blijkbaar een kunst op zich is. Anderen begeleiden bij ‘de stiel van het mens worden’, brengt het beste in mij naar boven. Mensen en hun verhalen boeiden me al van jongs af aan. Mijn visie op coaching is gerijpt vanuit mijn persoonlijke zoektocht naar hoe je in balans kan blijven als het leven jou lijkt te overweldigen. Van de zwaarste aardbevingen heb ik uiteindelijk het meest geleerd: de suïcide van mijn broer na 15 jaar lijden en mijn doorleefde ervaring met ziekte door chronische uitputting en nadien ook borstkanker. Ook in de jobs van (vertrouwens)lerares, coach voor werkzoekenden en verbindingspersoon heb ik grondig gereflecteerd over hoe men anderen effectief begeleiden kan. Dankzij een erkende, professionele opleiding tot coach en consulent kon ik mijn visie verdiepen en leerde ik nog meer samen te werken met mijn sterke intuïtie. Door dicht bij de natuur te leven ben ik haar dankbaar voor de vele levenslessen en wijsheden die ze mij toonde. Deze filosofie verweef ik graag in elke vorm van begeleiding. Benieuwd naar mijn opleidingen en werkervaring? In mijn CV lees je er meer over.

Klanten ervaren mij als een warm, toegankelijk, open, eerlijk en ongekunsteld persoon bij wie ze tot rust kunnen komen:

“Karen luistert met volle aandacht, met een open, respectvolle houding, zonder oordeel. Ik kan in een veilige omgeving en in vertrouwen mijn moeilijkheden en kwetsbaarheden verkennen. Karen helpt me hierbij en biedt handvaten om deze aan te pakken. Ik leer meer tot mezelf te komen en ga met meer vertrouwen de toekomst tegemoet.”

Kathleen

2017-10-27-fcc-0038
IMG_0655

Mijn levensverhaal illustreert dat je kan leren dansen in de regen.

Mijn broer leed aan een ernstige  psychische aandoening die zijn jonge leven helemaal op z’n kop zette. Als tiener zocht ik intensief naar handvaten om hem te ondersteunen. Pas op mijn 26ste rijpte een dieper inzicht hierin, omdat ik zelf geconfronteerd werd met een chronische ziekte (chronisch vermoeidheidssyndroom en een depressie als gevolg daarvan). Mindfulness zorgde voor een keerpunt in m’n leven. Meditatie hielp mij om de kracht van mijn geest te ontdekken en om met mijn emoties te leren omgaan. Zo kon ik het gevoel slachtoffer te zijn van mijn omstandigheden geleidelijk loslaten. Bevrijdend om steeds meer plaats te nemen achter het stuur van mijn eigen leven.

Toen mijn broer uit het leven stapte, heb ik het verband tussen diepe emotionele wonden en fysieke klachten zeer letterlijk gevoeld. Jaren later ontdekte ik dat yoga kon helpen om de soms overactieve geest te verstillen en emoties ook via lichaamsbeweging te ontladen. Door lichaam en geest regelmatig op elkaar af te stemmen en te verenigen, leerde ik om elke dag opnieuw mijn ware behoeften aan te voelen.

Ten slotte was het de borstkanker 3 jaar later die me écht van mezelf leerde te houden. Deze vriendelijkheid en mildheid voor mezelf, anderen en het leven zijn mijn grootste krachtbronnen. Verstilling, vriendelijkheid, moed, dankbaarheid, zelfacceptatie, grenzen aangeven en vertrouwen zijn bouwstenen om het leven te kunnen omarmen zoals het is. Waarom zou je wachten tot de zon gaat schijnen om ten volle voor het leven te kiezen? In mijn artikel voor de Stichting tegen Kanker lees je er meer over.

Back To Top